Behoud en verbeteren van woon- en leefklimaat

We streven naar het behoud en het verbeteren van het
woon- en leefklimaat in en rond Duiven
met aandacht voor natuur, landschap en natuurhistorie

Voedselbossen in de Liemers

Milieuvrienden Duiven wil samen met anderen voedselbossen realiseren in De Liemers. Hiervoor is in 2021 een werkgroep gestart. De werkgroep heeft voor twee locaties de concrete stappen gezet. En we kijken waar verder mogelijkheden zijn voor een voedselbos of een andere duurzame en natuurlijke inrichting.

De werkgroep

De kerngroep is begin 2021 begonnen met haar activiteiten. We bestaan nu uit vijf leden die bezig zijn met het opzetten van de plannen en ontwerpen, het zoeken naar contacten en financiering, de communicatie en het organiseren van natuurwerkdagen.

De leden zijn Marjoleine Snaas, Meylan Hofmans, Karin Janssen, Nonke Trienekens, Vincent Leferink en Hanneke Spaans, Milieuvrienden Duiven.

Hanneke en Syb hebben de cursus ‘Voedselbos Ontwerpen’ gevolgd die is georganiseerd door Natuur en Milieu Gelderland van april – oktober 2021.

  • Waar staan ze toch, al die bomen?

    Onderstaande kaart geeft u de mogelijkheid om bepaalde bomen te vinden of, andersom, in het veld vast te stellen naar welke welke boom u kijkt. sommige bomen hebben bordjes, andere…


  • Wat is een voedselbos

    Waarom een voedselbos? Het realiseren van voedselbossen doen we om verschillende redenen. We willen:


  • Szechuanpeper

    Zanthoxylum simulans, Szechuanpeper Het is officieel geen peper maar een besje. De besjes zijn rood/paars van kleur. Ze zijn niet pittig, maar ze hebben een citrusachtige frisse anijssmaak. Het meeste…