Behoud en verbeteren van woon- en leefklimaat

We streven naar het behoud en het verbeteren van het
woon- en leefklimaat in en rond Duiven
met aandacht voor natuur, landschap en natuurhistorie

het laatste nieuws

11 juni komen 16 vrijwilligers van Indufil Duiven een dagje helpen! Van harte welkom.

9 juni Plantdag in het kader van de stedenband Duiven-Gemünden am Main. Er wordt door Gemünden een boom geplant in het voedselbos.

5 juni De maandag- en zaterdaggroepen lopen als een trein: wat een werk wordt er verzet en wat is het gezellig.

3 juni De eerste vrijwilliger via de vrijwilligerscentrale heeft zich bij ons aangemeld. Vrijwilligers blijven van harte welkom.

1 juni Er is een mooie gift voor een picknicktafel op de Buitensingel. Even de rug ontspannen in de pauze. Hartelijk dank goede gevers!

16 mei We zijn begonnen met het aanplanten van gildes: groepjes planten die elkaar ondergronds en bovengronds versterken. Het doel van een gilde is om een klein eco-systeemte vormen dat leidt tot grotere productiviteit van de boom, meer stabiliteit, voeding en weerstand, waardoor er minder voeding en zorg van buitenaf nodig is. Zo is er oa een perengilde: rond een perenboom wordt bijv een keuze gemaakt uit: Knoflook, Bieslook, Zonnehoed, Munt, Klaver, Citroenmelisse, Kleine pimpernel, Mierikswortel, Smeerwortel, Duizendblad, Narcis en Stokroos. Het spreekt voor zich dat deze gildes een verrijking zijn voor het voedselbos.

15 mei door het natte weer is er een naaktslakkenplaag. Veel jonge plantjes worden opgegeten. we zetten alles op alles om het plantgoed te beschermen en aan te vullen.

2 mei De rondleidingen op donderdagavond worden goed bezocht, soms zijn er zelfs twee (grote) groepen.

1 mei We hebben geïnventariseerd welke vrijwilligers op welke dag het liefst werken. Dit heeft geresulteerd in twee voorkeursdagdelen, namelijk maandagmiddag en zaterdagochtend. Kom je nieuw of wil je een keer meekijken of meedoen, dan heb je op deze dagdelen de grootste kans om enthousiaste ingewerkte vrijwilligers aan te treffen. Op de groepsapp inventariseren we twee keer per week wie er beschikbaar is en welk werk het beste gedaan kan worden.

16 maart NL-doet is ook op het voedselbos succesvol. Genoten van de taart en veel werk verzet.

5 februari Twee van onze vrijwilligers kunnen de Voedselboscursus gaan doen. Veel succes