Behoud en verbeteren van woon- en leefklimaat

We streven naar het behoud en het verbeteren van het
woon- en leefklimaat in en rond Duiven
met aandacht voor natuur, landschap en natuurhistorie

Chinese uienboom

De Chinese uienboom ook bekend als Chinese bieslook of knoflookbieslook, is een aromatische plant die behoort tot de uiengroep. Het heeft lange, dunne bladeren die lijken op bieslook en een milde smaak hebben die zowel aan ui als knoflook doet denken. De bladeren worden vaak gebruikt als smaakmaker in salades, soepen, roerbakgerechten en dumplings. Ze voegen een pittige, hartige smaak toe aan gerechten en zijn een geweldige aanvulling op de culinaire wereld van kruiden en specerijen. Naast de culinaire waarde heeft de Chinese uienboom ook decoratieve waarde in de tuin vanwege de aantrekkelijke bloemen die in de zomer bloeien.

Chinese uienboom salade

Ingrediënten Salade

  • een handvol bladeren van de Chinese uienboom, inclusief stelen, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 wortel, julienne gesneden
  • 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 1 handvol taugé
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • Handvol gehakte pinda’s (optioneel)

Ingrediënten Dressing

  • 3 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl suiker
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

Bereiding

  1. Meng in een grote kom de fijngehakte Chinese uienboombladeren, rode paprika, wortel, komkommer, taugé en lente-uitjes.
  2. Meng de ingrediënten voor de dressing in een aparte kom: sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker en knoflook.
  3. Giet de dressing over de salade en meng goed om de dressing over alle ingrediënten te verdelen.
  4. Laat de salade 10-15 minuten marineren zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  5. Bestrooi de salade met gehakte pinda’s voor een extra crunch (optioneel).
  6. Serveer de Chinese uienboom salade als een licht en verfrissend bijgerecht.