Behoud en verbeteren van woon- en leefklimaat

We streven naar het behoud en het verbeteren van het
woon- en leefklimaat in en rond Duiven
met aandacht voor natuur, landschap en natuurhistorie

Jostabes

Jostabes is een hybride vrucht die ontstaat uit een kruising tussen zwarte bessen (Ribes nigrum) en stekelbessen (Ribes uva-crispa). Deze vrucht combineert de zoetheid van zwarte bessen met de milde zuurheid van stekelbessen. De jostabes is een middelgrote bes met een donkerpaarse kleur. Het vruchtvlees is sappig en biedt een verfrissende smaakervaring. Jostabessen zijn rijk aan vitamines, vooral vitamine C, en antioxidanten. Ze kunnen vers gegeten worden, maar ook gebruikt worden in smoothies, jam, taarten en andere zoete lekkernijen.

Jostabes muffins

Ingrediƫnten

  • 200 gram jostabessen
  • 300 gram (tarwe)bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 150 gram kristalsuiker
  • snufje zout
  • 75 gram boter
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 tl vanille-aroma

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng, via een zeef, de bloem, bakpoeder, suiker en zout door elkaar.
  3. Smelt de boter langzaam in een pannetje.
  4. Klop de eieren los in een kom, meng de melk en vanille-aroma er doorheen en daarna de gesmolten boter.
  5. Meng de natte kom met de droge kom, klop lekker luchtig.
  6. Meng op het laatst de jostabessen door de mix.
  7. Verdeel over een muffinvorm, of in 12 papieren vormpjes.
  8. Zet ze op een bakplaat midden in de oven
  9. Bak ze in 20 tot 25 minuten gaar.