Behoud en verbeteren van woon- en leefklimaat

We streven naar het behoud en het verbeteren van het
woon- en leefklimaat in en rond Duiven
met aandacht voor natuur, landschap en natuurhistorie

Vrijwilligers gezocht

Heb jij zin om je in te zetten voor de natuur en natuurbehoud? Wil je helpen de biodiversiteit te vergroten en daarmee een wezenlijke bijdrage te leveren aan de leefbaarheid op aarde? Dan is vrijwilliger bij het Voedselbos misschien iets voor jou.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen meewerken in onze gezellige teams op een van onze voedselbossen. Aan de Westsingel in Duiven ligt Voedselbos de Buitensingel ter hoogte van Aerofitt. We werken daar iedere zaterdag aan het onderhoud van het terrein, de moestuin, het bouwen van een bruggetje, beplanten van moestuin, vijverpoel en kunstmatige heuvels en natuurlijk het oogsten. Een beetje voor de dieren, een beetje voor de mensen. De andere locatie, het Kievitsnest, ligt in Lathum, net voorbij de AVR tussen de IJsseldijk en de provinciale weg, daar werken we op donderdagochtenden. Ook heel goed te bereiken vanuit Westervoort en Velp.

Behalve je fysiek inspannen, kun je bij ons kennis opdoen over zinvol en verstandig (moes-)tuinieren, hoe om te gaan met de bodem, onkruid en insecten(plagen), wat te doen in natte of droge perioden, etcetera. Zo hebben we regelmatig een vrijwilligersavond waarop we informatie delen met elkaar en met belangstellenden.

Krijg je er zin in? Stuur een mailtje of kom eens kijken! je bent van harte welkom